Su jeti” branşı ile ulaşamadıkları bölgelerde faaliyet göstermeyi hedeflediklerini belirten Uçar, bu amaçla Türkiye şampiyonası düzenleme konusunda çalışma yaptıklarını ve son aşamaya geldiklerini bildirdi. Uçar, “Önce 6-7 etaptan oluşan ulusal bir yarış yapmak düşüncesindeyiz. Bunun kurallarını oluşturup daha sonra mahalli yarışlar yapılacak şekle getirmeyi planlıyoruz. Bu organizasyon Türkiye Su Jeti Şampiyonası olarak gerçekleşecek. Kamuoyunda jet ski olarak bilinen bu aracın geliştirilerek gençler tarafından kullanılmasını, turistik alanlarda daha bilinçli kullanılmasını sağlamaya çalışacağız. Kamuoyunda jet ski olarak bilinen, bizim ise su jeti olarak isimlendirdiğimiz branşın Türkiye şampiyonasını gerçekleştirmek için son aşamaya geldik” dedi.
Bekir Yunus Uçar, ilk yarış için motosiklette tanınmış Türk sporcuları çağıracaklarını ifade ederek, “Kenan Sofuoğlu ve motosiklette başarılı olmuş diğer sporcularımızı bu şampiyonaya katarak, ilginin artmasını bekliyoruz. Bizim dünya şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu'nun yarışmış olduğu Süpersport organizasyonunun takvimine göre bir takvim belirleyeceğiz. Yarışlara hem Kenan'ın, hem de motokros, pist, enduro ve drag branşlarında Türkiye şampiyonalarında birinci olan sporcuların katılabileceği bir takvim hazırlayacağız. Böylelikle daha çok sevilmesini bekliyoruz. Sponsor bulabilirsek, milli takım da oluşturabiliriz” diye konuştu.
Hedef, doğu bölgeleri ve Karadeniz
Uçar, motosiklette ulaşamadıkları bölgelere gidebileceklerine işaret ederek, “Doğu'da ve Karadeniz'de etkinlik yapmak istediğimiz özel şehirler vardı. Trabzon, Rize, Sinop ve Samsun'da motosiklet yarışlarına uygun bir pistimiz olmadığı ve coğrafi şartlar elvermediği için bu bölgelere ancak su ile ilgili bir branş olursa girebilirdik. Şimdi bunu gerçekleştireceğiz” dedi.
Bu açıdan bakıldığında, Trabzon, Rize ve Karadeniz'de etkinlik yapma imkanı bulacakların anlatan Uçar, “Doğu'da ise baraj olan yerlerde etkinlikleri yaparak Motosiklet Federasyonu olarak hizmet götürmüş olacağız. Oradaki gençlerin motor sporlarına olan ilgisini canlandıracağız. Elazığ'da Keban Barajı'nda, Adıyaman'da Atatürk Barajı'na kıyısı olan yerlerde bunu yapmak istiyoruz” diye konuştu. Jet ski branşı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nda yer alırken, federasyonun 20 Ekim 2012 tarihindeki genel kurulunda alınan kararla ayrıldı.
Sonrasında ise Spor Genel Müdürlüğü'nün (SGM) kararıyla Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu'na bağlandı. Türkiye Motosiklet Federasyonu, 13 Kasım 2012 tarihinde Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu'ndaki branşın kendilerine bağlanması için başvuruda bulundu. Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu, 14 Aralık 2012'de motonotik branşlar içinde faaliyetini sürdüren Jet Ski branşını Motosiklet Federasyonu'na bağlanmasını kararlaştırdı. Daha sonrasında branş, 11 Mart 2013 tarihindeki bakanlık onayı ile Motosiklet Federasyonu bünyesine katıldı.
Yorumlar
Yorum Gönder